Начало » Без категория » Постоянна Епилация Възможно ли е и у дома?

Постоянна Епилация Възможно ли е и у дома?

Всяка жена мечтае никога повече да не се налага да се бръсне, епилира или да се маска. Това се превръща в много важна тема, особено през лятото, защото бръсненето всеки ден е не само неприятност, но и може да раздразни кожата и да причини пъпки. Посещението в козметичното студио не е точно евтино и отнема ценно време. Ето защо ще търсим вътрешни методи, които правят трайна епилация възможна без скъпи процедури и караница с редовна епилация или кола маска. За епилация се използват различни методи, някои от тях болезнени. Много хора вече могат да си позволят най-новите IPL устройства на пазара. Те предлагат трайно обезкосмяване без болка и дразнене на кожата на която и да е част от тялото и всичко у дома, когато имате време и се чувствате така.

ПОСТОЯННО ОТСТРАНЯВАНЕ НА КОСА С ЕПИЛАЦИЯ – ЕВТИНО, НО НЕ ЗА ВСИЧКИ

Класическите методи за епилация като бръснене, кола маска или епилация все още се използват от много жени и мъже. Резултатите от това са добри, но не са дълготрайни и косата бързо расте отново. Лечението на определени части на тялото често е досадно и дори болезнено. Можете да си купите епилатор във всеки магазин за електроника за около 25 евро. Цял комплект с различни приставки и допълнителни аксесоари струва 90 до 100 евро. В сравнение с професионалната кола маска в козметично студио, вие изкарвате тези пари за 2 месеца. Колкото и евтино да звучи, епилацията не е за всеки. Понякога е болезнено и е по-подходящо за нечувствителни части на тялото. За бикини линията и подмишниците трябва да сте безстрашни и безчувствени към болката. Като недостатък може да се отбележи, че късата коса често не може да бъде уловена и кожата страда от червени петна или врастнали косми.

ВОСКАЧЕНЕ НА ВАСКА – В ДОМА И В СТУДИЯТА ПО КОЗМЕТИКА

Епилацията с кола маска може да бъде топла – чрез нагряване в течно състояние или студено върху ленти. Можете да закупите студен восък на ленти във всяка аптека и лента трябва да бъде затоплена за кратко между ръцете преди употреба. Най-добре за по-малки участъци от кожата, но също така и за краката. Топъл кола маска може да се направи и у дома. При нагряване топлият восък се превръща във вискозна маса, която се нанася върху кожата с помощта на шпатула. След това се притиска с ленти от руно и след това се отлепя срещу посоката на растеж. Методът също е болезнен, но гарантира обезкосмяване на кожата за поне 3 седмици. Недостатъци са възпалението на кожата и развитието на пъпки. Захарирането е алтернатива на восъка. Това работи точно като кола маска, но тук вместо восък се използва специална захарна паста.

ДЪЛБОЧЕН КРЕМ И БРЪЗДА – БЪРЗО, НО НЕ ПОСТОЯННО

Кремовете и бръсначите за депилация могат да се използват от всеки у дома. Това може да стане бързо, но в никакъв случай не постоянно. Препоръчва се само в екстремни случаи. При редовно бръснене косата става по-силна и расте много бързо. Освен това кожата на краката се усеща като мъжка брада.

ПОСТОЯННО ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА КОСАТА

Лечението с лазер се счита за особено ефективно и постоянно. Те обаче трябва да се извършват само от специалисти или дерматолози. Видими резултати могат да се наблюдават след някои процедури. Във финансово отношение този метод е много стресиращ и не е подходящ за домашна употреба. Има лазерни устройства за дома, но те са много по-слаби от медицинските. Този тип лазерно лечение обаче трябва да се използва с повишено внимание. След лазерно лечение слънцето, солариумът и сауната са табу в продължение на няколко дни.

ПОСТОЯННО ОТСТРАНЯВАНЕ НА КОСА СЪС СВЕТЛИНА (IPL – ИНТЕНЗИВНА ИМПУЛСНА СВЕТЛИНА) – БЕЗБОЛКО И ПОСТОЯННО

По време на IPL лечение, устройството излъчва кратки, интензивни светлинни импулси, които разрушават космените фоликули и с течение на времето косата пада сама. Методът е подобен на лазерния метод и за разлика от лазера се обработват едновременно няколко косми. Депилацията с IPL устройства наистина може да се нарече надеждна. Най-добрият и най-модерен метод за трайно обезкосмяване у дома е IPL лечението. Провежда се безболезнено, без дразнене на кожата и спестява време. Сега на пазара има относително евтини IPL устройства за домашна употреба, които, разбира се, имат много по-слаб ефект, отколкото в козметично студио, но поне дават всичко от себе си с добър резултат. Важно е да бръснете косата си преди лечението с IPL, защото по този начин светлинните импулси проникват необезпокоявани в дълбините на космения фоликул.

Благодаря ви!

About admin

Check Also

21+ Razkoshni Kasi Pricheski

30+ Разкошни Къси Прически, Които Добавят Прекрасни Детайли Към Вашия Външен Вид

Новите къси прически 2020, специално разработени за вас, се споделят тук за вас. Кратките прически …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *