Za Jenata

Грижа за косата Как защитавате косата си през лятото?

Лятото е тук и душата ви копнее за слънце, море, плаж, релакс и отдих, или с други думи, мечтаете да се насладите на слънчевите дни и топлите нощи в пълна степен. Независимо дали лежите под слънцето, плувате в морето или просто се плискате в басейна, косата ви е изложена на стрес. Слънце, сол и хлорирана вода, вятър – всички тези фактори имат мощен ефект върху косата. Естествената влага на косата се отнема и тя става скучна, скучна, чуплива и нестабилна. Поради тази причина е много важно през лятото правилно да предпазвате косата си от рисковите фактори. Ще ви разкрием тайната зад добре поддържаната коса и стъпките на правилната грижа за косата, за да имате безупречна грива на плажа.

ГРИЖА ЗА КОСАТА: СЪВЕТИ ЗА ЛЯЩАЩА И ЗДРАВА КОСА ЛЯТО

СЪВЕТ 1: НОСЕТЕ ШАПКА ЦЯЛО ДЕН

UV лъчите имат опасен ефект не само върху кожата, но и върху косата. За да защитите правилно косата си, трябва да носите слънчева шапка през целия ден. Това ще го предпази от разкъсване, загуба на цвят и изсъхване.

СЪВЕТ 2: КОЛКО ЧЕСТО МИЕТЕ КОСАТА СИ?

Летните горещини водят до увеличаване на производството на себум на скалпа и до повишено изпотяване, което води до бързо замърсяване на косата. Измивайте редовно косата си, за да премахнете остатъчния хлор, пясък и сол. Номерът за здрава коса е да се миете само с хладка вода през лятото. За блестяща коса използвайте нежни и подхранващи продукти за грижа за косата, които са специално разработени за летния сезон и придават на косата влага и свежест.

СЪВЕТ 3: МАСАЖЕТЕ СКАЛПА

За допълнителна защита и блестяща коса втрийте по-амортисьорни продукти за коса като масло и масажирайте скалпа. Препоръчителните продукти за грижа за косата за това време на годината съдържат алое вера, кератин, мента и пантенол, защото те са най-добрите продукти, ако се стремим към дългосрочно освежаване на косата.

Съвет 4: режете косата си редовно

Това не означава смяна на прически, а отрязване на скъсаната и повредена коса, като по този начин оживява косата ви.

Съвет 5: Намалете броя на козметичните процедури – боя за коса

Слънчевата топлина и лъчите напрягат косата ви достатъчно, че вече не я изпарявате, когато сменяте цветовете на косата всеки месец. Боядисаната коса се нуждае от все повече грижи за косата, затова използвайте специални продукти за грижа за косата, които всяка коса може да възстанови.

Съвет 6: използвайте груб гребен за разресване

За максимална грижа за косата използвайте груб гребен, който улеснява разресването и е нежен към косата.

Съвет 7: Изсушете косата си със студен въздух

Високите температури и силните слънчеви лъчи натоварват много косата ви, така че не я натоварвайте допълнително при сушене със сешоар. Изсушете на най-ниската настройка.

Съвет 8: най-добрата прическа за плажа

За тези ветровити дни на плажа, сплетете косата си, защото когато пясъкът удари косата, това ще повреди повърхността на косата. Една обикновена плитка може да бъде истински спасител за вашата коса, така че тази прическа е най-добрата за лятото.

Съвет 9: здравословно хранене

Здравословният начин на живот засяга цялото тяло, така че можете да се грижите за косата, кожата и ноктите си с вкусно здравословно меню.

Съвет 10: пийте много вода

Цялата коса се състои от около 15% вода, но през лятото косата се изпарява бързо. За да избегнете това, пийте много вода. Пиенето на вода има здравословен ефект върху цялото тяло.

Правилната грижа за косата е много важна, абсолютно препоръчителна и въпреки добрата грижа за косата през лятото. Маркус Херман – председателят на германския клон на международната фризьорска мрежа Intercoiffure във Франкфурт, каза: „От една страна излагането на слънце, от друга страна солената вода. Най-лошото е комбинацията от двете. “Да имате здрава и лъскава коса през летния сезон не е мит, но е много лесно да се постигне, ако имате знания как да се грижите за косата си.

Модната коса изглежда през лятото за 2021 година

Благодаря ви!

Exit mobile version